Νέα «ρουκέτα» από Βρυξέλλες για απολύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Νέα «ρουκέτα» από Βρυξέλλες για απολύσεις στο Δημόσιο

Νέα «ρουκέτα» από Βρυξέλλες: Ανεύθυνη η ΔΗΜΑΡ που λέει «όχι» σε απολύσεις
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη πέφτει ο υπουργός Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες, ο οποίος διαπιστώνει ότι η επικείμενη αξιολόγηση από την Τρόικα μόνο υγιεινός περίπατος δεν θα είναι.

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος από την Έκθεση- φωτιά για την οικτρή κατάσταση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και πριν προλάβει να συνέλθει από το μήνυμα του ΔΝΤ ότι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων είναι προ των πυλών εάν δεν βελτιωθεί η συλλογή φόρων και οφειλών, το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμα προειδοποιητικό μήνυμα, αυτή τη φορά από τις Βρυξέλλες, με στόχο το Δημόσιο.

Ο επικεφαλής του Euroworking Group χαρακτήρισε «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα και τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να προταθούν άλλα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. «Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν μόνο κατά των όσων ορίζει το Μνημόνιο, αλλά και μια εντελώς ανεύθυνη πράξη. Όποιος είναι στα λογικά του δεν μπορεί να λέει ότι θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για να διατηρηθεί το μέγεθος του δημοσίου. Αυτό θα το θεωρούσα πέρα ως πέρα απαράδεκτο», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι στο EUROGROUP της Δευτέρας θα τεθεί στο μικροσκόπιο η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και θα υπάρξει ενημέρωση από την Τρόικα!

Προχωρώντας, δε, ένα βήμα παραπέρα, χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση της ΔΗΜΑΡ, που δεν συμφωνεί με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!

Ο Γιάννης Στουρνάρας μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις ζήτησε εξηγήσεις από τον αξιωματούχο, ο οποίος επιχείρησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, λέγοντας ότι δεν μίλησε ποτέ για απολύσεις αλλά για μείωση του προσωπικού.

Η ουσία είναι, όμως, ότι ο φάκελος του Δημοσίου παραμένει ορθάνοικτος, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι ο σχεδιασμός του προβλέπει την «απορρόφηση» και των 25.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ