Το κράτος πληρώνει τους ιδιώτες: 1,3 δις καταβλήθηκαν τον Φεβρουάριο [pdf] - iefimerida.gr

Το κράτος πληρώνει τους ιδιώτες: 1,3 δις καταβλήθηκαν τον Φεβρουάριο [pdf]

Το κράτος πληρώνει τους ιδιώτες: 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακουφίζονται χιλιάδες ιδιώτες, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι αποπληρώθηκαν των ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ύψους 2,3 δις ευρώ, εκ των οποίων 1,3 δις καταβλήθηκαν τον Φεβρουάριο.

Συνεχίζεται η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των δημόσιων φορέων προς τους ιδιώτες, με τον κ. Σταϊκούρα να σημειώνει αποδεσμεύτηκαν στους δημόσιους φορείς 2,3 δις ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι τώρα, με το 1,3 δις να καταβάλλεται μέσα στον Φεβρουάριο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «η εν λόγω διαδικασία αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση δεδομένης της συμβολής της στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών αλλά και ευρύτερα στην οικονομία».

Παράλληλα, πέρα από τα ποσά που ήδη καταβλήθηκαν, υπάρχουν συνολικές αιτήσεις 1,4 δις ευρώ προς αξιολόγηση, οι οποίες εάν εγκριθούν θα ανεβάσουν το συνολικό ποσό στα 3,7 δις, με το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά ότι θα αποδεσμευτούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Οι φορείς που επιχορηγήθηκαν προκειμένου να καλύψουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, είναι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), το Νοσηλευτικό Ίδρυμα ΜΤΣ-ΝΙΜΤΣ, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), τα πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σημειώνεται ότι μέσω αυτών, μεταξύ άλλων, χορηγήθηκαν 4.457 εφάπαξ από το ΤΠΔΥ και 1.100 εφάπαξ από το ΤΑΥΤΕΚΩ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ