Βρέθηκε ο σύγχρονος «άνθρωπος των σπηλαίων» [εικονες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βρέθηκε ο σύγχρονος «άνθρωπος των σπηλαίων» [εικονες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντοπίστηκε ο άνθρωπος που απαρνήθηκε τον σύγχρονο πολιτισμό, τα χρήματα και όλα τα αγαθά που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία προκειμένου να επιστρέψει στη φύση. O 51χρονος Daniel Suelo, διεκδικεί τον τίτλο του νέου «Ανθρώπου των σπηλαίων», όταν το 2001 εγκατέλειψε τα πάντα και από τότε ζει σε σπηλιές.

Ο Daniel Suelo ζει πάνω από μια δεκαετία μακριά από τον πολιτισμό, όταν το 2001 άφησε όλες του τις οικονομίες, την άδεια οδήγησης και το διαβατήριο του σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και βρήκε καταφύγιο σε μια σπηλιά σε μια έρημο της Γιούτα και τρέφεται με ότι υπάρχει στη φύση. Η μοναδική πόλη που υπάρχει κοντά του, είναι μια απομακρυσμένη κωμόπολη με το όνομα Moad.

Ο Suelo, απαρνήθηκε το χρήμα εξολοκλήρου αφού όπως τονίζει «Τα χρήματα είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί όταν το σπίτι σας σήμερα κοστίζει 500.000 δολάρια και αύριο 300.000, τι απέγιναν αυτά τα 200.000;», ενώ ένα από τα αγαπημένα του ρητά είναι ότι «το χρήμα υπάρχει μόνο αν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει».

Οι κάτοικοι της πόλης Moad είναι διχασμένοι όσον αφορά αυτόν τον σύγχρονο ερημίτη, με πολλούς να πιστεύουν ότι είναι ένας προφήτης της σύγχρονης εποχής, ενώ άλλοι πιστεύουν απλά ότι είναι τρελός, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είναι και τα δύο.

Η ζωή του Suelo, έχει γίνει ήδη βιβλίο, όταν ο στενός του φίλος και συγγραφέας Mark Sundeen μετά την οικονομική κρίση τον θυμήθηκε και θεωρώντας ότι είναι πρότυπο για τους Αμερικανούς θέλησε να γράψει κάτι για την ιδιαίτερη φιλοσοφία του με τίτλο «Τhe Man Who Quit Money» («Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τα λεφτά»).

ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ:

chuknum.com)(Photos: details.com,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ