Έκλεψε 200 ταυτότητες offshore εταιρειών και τις πουλάει στο διαδίκτυο [βίντεο] - iefimerida.gr

Έκλεψε 200 ταυτότητες offshore εταιρειών και τις πουλάει στο διαδίκτυο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιστότοπος Loophole4all.com αποτελεί ένα εγχείρημα εξαιρετικά αμφιλεγόμενης νομιμότητας, αλλά αδιαμφισβήτητης έμπνευσης του Πάολο Τσίριο.

Ο Πάολο Τσίριο, σύγχρονος καλλιτέχνης και διαδικτυακός πειρατής, «χάκαρε» τους κυβερνητικούς servers των Νήσων Κέιμαν και έκλεψε μία λίστα με όλες τις εταιρείες που έχουν βρει εκεί τον δικό τους παράδεισο φοροδιαφυγής.

Πλέον, στον εν λόγω ιστότοπο, ο Πάολο Τσίριο πουλάει τις ταυτότητες αυτών των εταιρειών σε πολύ χαμηλό κόστος με σκοπό να εκδημοκρατίσει τα προνόμια των παράκτιων επιχειρήσεων.

Ο Πάολο πειρατεύει τις ταυτότητες, μεταφέροντας τις διευθύνσεις τους στο mailbox του στα νησιά Κέιμαν και εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά ένταξης από τα εταιρικά μητρώα των Κέιμαν.

Αυτή η μαζική κλοπή εταιρικών ταυτοτήτων επωφελείται από την ανώνυμη φύση αυτών των εταιρειών, καθόσον η ανωνυμία των πραγματικών ιδιοκτητών επιτρέπει στον οποιονδήποτε να εμφανιστεί στη θέση τους.

Μέσω του Loophole4All.com μπορεί ο οποιοσδήποτε να πειρατεύσει μία εταιρεία με έδρα τις Νήσους Κέιμαν με κόστος που κυμαίνεται από 99 σεντς για ένα πιστοποιητικό ένταξης πραγματικής εταιρείας μέχτι 49 δολάρια για mailbox στην παράκτια χώρα με επαναδρομολόγηση ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ