Αταφη γυναίκα επί τρεις ημέρες στο Σχιστό λόγω οικονομικής ανέχειας συγγενών της - iefimerida.gr

Αταφη γυναίκα επί τρεις ημέρες στο Σχιστό λόγω οικονομικής ανέχειας συγγενών της

Αταφη γυναίκα επί τρεις ημέρες στο Σχιστό λόγω οικονομικής ανέχειας συγγενών της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια άλλη πτυχή της οικονομικής κρίσης φέρνουν στην επιφάνεια οι Γιατροί του Κόσμου, αυτή της αδυναμίας συγγενών νεκρών να ανταποκριθούν στα έξοδα της κηδείας.

Οπως είπε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, μια 62χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πριν από τρεις ημέρες παραμένει άταφη στο νεκροταφείο Σχιστού, καθώς ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι συγγενείς της έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της ταφής.

Oπως τονίζει ο κ. Κανάκης, «ο μόνος τρόπος να ταφεί αυτή η γυναίκα είναι να απευθυνθούν οι Γιατροί του Κόσμου στον εισαγγελέα για να λάβει την απόφαση της δωρεάν ταφής».

Οι Γιατροί του Κόσμου έμαθαν για το θάνατο της γυναίκας από τους οικείους της, και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στο Δήμο για να της χορηγηθεί βεβαίωση απορίας.

Ο Δήμος, όμως, έκρινε ότι δεν μπορεί να χορηγήσει τέτοια βεβαίωση καθώς η γυναίκα είχε ήδη πεθάνει. Οι Γιατροί του Κόσμου αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα προσωπικά, και δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πραγματοποιηθεί η ταφή της ασθενούς τους.

Πολλοί είναι οι συγγενείς βαριά ασθενών που τους εγκαταλείπουν τις τελευταίες ώρες λόγω οικονομικής ανέχειας αυτή την περίοδο, όπως έχουν παρατηρήσει οι Γιατροί του Κόσμου, και όπως συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν είναι μοναδική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ