Αγελάδα παράγει μητρικό γάλα - iefimerida.gr

Αγελάδα παράγει μητρικό γάλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια κλωνοποιημένη αγελάδα που φέρει ανθρώπινα γονίδια και μπορεί να παράγει γάλα ισάξιο με το μητρικό γεννήθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Τεχνολογίας της Αργεντινής.

Η κλωνοποιημένη αγελάδα, που βαφτίστηκε «Ροζίτα ΙΣΑ», είναι το πρώτο βοοειδές που διαθέτει δύο ανθρώπινα γονίδια τα οποία φέρουν τις πρωτεΐνες που περιέχονται στο μητρικό γάλα, ανέφερε το Ινστιτούτο.

Η Ροζίτα γεννήθηκε στις 6 Απριλίου με καισαρική και ζύγιζε 45 κιλά ενώ φυσιολογικά οι αγελάδες ράτσας Τζέρσεϊ δεν ξεπερνούν τα 22 κιλά.

Στόχος ήταν να βελτιωθεί η διατροφική αξία του αγελαδινού γάλακτος με την προσθήκη δύο ανθρώπινων γονιδίων, την πρωτεΐνη λακτοφερίνη, η οποία έχει αντιβακτηριδιακή δράση, και τη λυσοζύμη, ένα επίσης αντιβακτηριδιακό ένζυμο, σύμφωνα με τον ερευνητή Αντριάν Μούτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ