Έλληνες και Ιταλοί προκαλούν πονοκέφαλο στους αναλυτές και δημιουργούν «μόδα» - iefimerida.gr

Έλληνες και Ιταλοί προκαλούν πονοκέφαλο στους αναλυτές και δημιουργούν «μόδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κοινά σημεία ως προς την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων και των Ιταλών επισημαίνει δημοσίευμα του έγκυρου ειδησεογραφικού ιστότοπου qz.com, σημειώνοντας ότι αμφότεροι οι λαοί, ως φηφοφόροι, απομακρύνονται από τους πολιτικούς σταδιοδρομίας, υψηλή προτεραιότητα των οποίων είναι η διατήρηση της ενότητας στην Ευρώπη, προσανατολιζόμενοι σε υποψήφιους που δίνουν έμφαση – ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται – στα δεινά των συμπατριωτών τους.

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές στην Ευρώπη, στις οποίες οι ψηφοφόροι δεν έπραξαν το δέον. Απεναντίας, αποφάσισαν να στηρίξουν πολιτικούς που απορρίπτουν τη λογική της λιτότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις το ίδιο το ευρώ – μία τάση η οποία θα μπορούσε να προσλάβει διαστάσεις μείζονος προβλήματος αν αποδειχθεί «κολλητική» και προσβάλλει και άλλες χώρες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ίσως, οι αναλυτές δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται όταν οι ψηφοφόροι αποφασίζουν να πράξουν το λάθος και όχι το σωστό, απορρίπτοντας τη λογική των αυστηρών μέτρων λιτότητας, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν πολύ μακροπρόθεσμα.

Αυτό, όμως, είναι μια άλλη ιστορία. Το σημαντικό είναι ότι οι επενδυτές είναι επιφυλακτικά απαισιόδοξοι, καθώς πιστεύουν πως οι κεντρικές τράπεζες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να «κρατήσουν» το ευρώ και, κατ' επέκταση, την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ