Δημοσκόπηση Marc: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0,3% έναντι της ΝΔ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Marc: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0,3% έναντι της ΝΔ

Δημοσκόπηση Marc: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το δημοσκοπικό «θρίλερ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε δημοσκόπηση της Marc το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 0,3% της ΝΔ, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη.

Σκληρή «μάχη» για την πρωτιά δίνει η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της Αριστεράς να προηγείται οριακά με ποσοστό 23,1%, έναντι 22,8% που συγκεντρώνει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εκπομπή «Alpha Δημοσκόπηση». Παράλληλα η Χρυσή Αυγή παραμένει δημοσκοπικά το τρίτο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας 10%, ενώ σύμφωνα με την Marc ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες «κονταροχτυπιούνται» αφού και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από 5,3%, ενώ την ίδια μάχη δίνει και η ΔΗΜΑΡ με το ΚΚΕ το οποίο προηγείται του κόμματος του Φώτη Κουβέλη κατά 0,1% συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,5%, με Δημοκρατική Αριστερά να συγκεντρώνει 4,4%, ενώ «άλλο κόμμα» απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ για 0,3% έναντι του 28% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει με μεγάλη διαφορά στην εκτίμηση των πολιτών ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 50,5%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30,5%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 48,3% από 44,5% τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38% έναντι 44,4% για το ίδιο διάστημα. Τέλος ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 46,7%, με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί με 45,1% και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι τρίτος με 35,5%. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με 28,9 % προηγούμενος 0,2% της Αλέκας Παπαρήγα η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 28,7%, ενώ ουραγοί είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 14,9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ