O Αρης τιμάει τον Νίκο Γκάλη έστω και μετά από είκοσι χρόνια - iefimerida.gr

O Αρης τιμάει τον Νίκο Γκάλη έστω και μετά από είκοσι χρόνια

O Αρης τιμάει τον Νίκο Γκάλη έστω και μετά από είκοσι χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρειάστηκε να περάσουν εικοσιένα χρόνια από την αποχώρηση του μεγαλύτερου Ελληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών από την ομάδα της καρδιάς του για να ανακοινώσει ο Αρης πως θα τιμήσει επίσημα τον Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στην ομάδα και το άθλημα.

Στις 7 Μαΐου το Αλεξάνδρειο, ο πάλαι ποτέ «ναός» του ελληνικού μπάσκετ που δεν διανύει και την πιο λαμπρή του περίοδο, θα γεμίσει από το ανάστημα του ανθρώπου που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ανάπτυξη του μπάσκετ, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ο Νίκος Γκάλης, θα πατήσει ξανά στο παρκέ του αγαπημένου του γηπέδου για να αποθεωθεί από τον λαό του Αρη με τον οποίο έζησαν μαζί αμέτρητες στιγμές θριάμβου στην λαμπρή εποχή της ομάδας που από τότε αποκαλείται «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ.

Μπορεί να πέρασαν εικοσιένα χρόνια από τη φυγή του Γκάλη και δεκαεννέα από την οριστική του αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό και το μπάσκετ, μπορεί ο Γκάλης να κόντεψε να μπει στο αμερικανικό Hall of Fame πριν από λίγες ημέρες, αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας αναφέρει:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.-2003 ανακοινώνει ότι η τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Γκάλη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2013 στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο Θεσσαλονίκης (Παλαί ντε Σπορ).

Σύντομα με νέα ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες της εκδήλωσης.

ΤΟ Δ.Σ. της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.-2003».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το vima.gr ο φιλικός αγώνας που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή του Νίκου Γκάλη θα είναι με τη γαλλική Λιμόζ, μία από τις ομάδες με τις οποίες κονταροχτυπήθηκε αρκετές φορές ο Γκάλη, αλλά και μια ομάδα που έχει τη δική της σύνδεση με τον Αρη και το Νίκο Γκάλη.

Προπονητής στη Λιμόζ είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο άλλοτε διόσκουρος του Νίκου Γκάλη στην εποχή της ηγεμονίας του Αρη και αναμφισβήτητα ο νούμερο 2 στην κατάταξη των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ.

Επίσης διοικητικούς ρόλους στην ομάδα έχουν ορισμένοι από του πιο κλασσικούς αντιπάλους του Νίκου Γκάλη όπως ο Φρεντερίκ Φορτέ, Ο Στεφάν Οστρόφσκι και το «ιερό τέρας» του γαλλικού μπάσκετ, ο Ρισάρ Ντακουρί.

Αγνωστο παραμένει αν ο Γκάλης θα ξαναφορέσει το σορτσάκι του για να μαγέψει εκ νέου τους θαυμαστές του, ωστόσο, έστω και με κουστούμι η βραδιά αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη και συγκινητική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ