Πουλήθηκαν σε δημοπρασία τα γάντια του θρυλικού Αϊρτον Σένα - iefimerida.gr

Πουλήθηκαν σε δημοπρασία τα γάντια του θρυλικού Αϊρτον Σένα

Πουλήθηκαν σε δημοπρασία τα γάντια του θρυλικού Αιρτον Σένα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία που έλαβε χώρα στη βασιλική όπερα του Λονδίνου τα αγωνιστικά γάντια του αδικοχαμένου θρύλου της φόρμουλα 1 Αϊρτον Σένα πουλήθηκαν σε έναν παλιό του γνώριμο, με τα χρήματα να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα 25.519 ευρώ, τιμή στην οποία έφτασαν τα γάντια του Σένα, θα διατεθούν για τη στήριξη μηχανικών που συμμετέχουν σε γκραν πρι, ενώ ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας Lotus, Τζέραλντ Λόπεζ.

Τα γάντια δωρήθηκαν από το πρώην μέλος της ομάδας της Mclaren, Τζο Ραμίρεζ.

Ο Αϊρτον Σένα ξεκίνησε την καριέρα του στη βρετανική Toleman το 1984 και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Lotus από το 1985 έως το 1987 μέχρι να μεταγραφεί στη McLaren στην οποία έμεινε μέχρι το 1993 και γνώρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και αμέτρητες νίκες.

Το μοιραίο απόγευμα της Πρωτομαγιάς του 1994 ο θρύλος των αγώνων ταχύτητας είχε κακό προαίσθημα, καθώς είχε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιό του, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε σκοτωθεί ο ρούκι Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ, με τον Σένα να είναι συντετριμμένος και να έχει ήδη προβεί σε διαμαρτυρία για να αλλάξουν οι κανόνες ασφαλείας στους αγώνες.

Τελικά η πίστα της Ιμολα έμελλε να είναι εκεί όπου ο μεγάλος Αϊρτον Σένα θα άφηνε την τελευταία του πνοή έπειτα από μια σφοδρή σύγκρουση του αυτοκινήτου του σε τοίχο.

Το τραγικό νέο συγκλόνισε τον κόσμο και κυρίως την πατρίδα του τη Βραζιλία, όπου ο Πρόεδρος κήρυξε τριήμερο πένθος και κήδεψε τον Σένα με τιμές αρχηγού κράτους.

Μετά τον Σένα η φόρμουλα 1 δεν θα ήταν ξανά η ίδια τόσο εξαιτίας των επιδόσεων του οδηγού, αλλά και του μοιραίου δυστυχήματος που οδήγησε σε σαρωτικές αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ