Tο Ιράν «έντυσε» μέσω photoshop τη Μισέλ Ομπάμα για τα Οσκαρ [εικόνα] - iefimerida.gr

Tο Ιράν «έντυσε» μέσω photoshop τη Μισέλ Ομπάμα για τα Οσκαρ [εικόνα]

Tο Ιράν «έντυσε» μέσω photoshop τη Μισέλ Ομπάμα για τα Οσκαρ [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εμφάνιση της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην τελετή των Οσκαρ συζητήθηκε αρκετά, με τους ειδικούς να αναλύουν την πολιτική σημασία που έδωσε στα βραβεία, ωστόσο στο Ιράν αποφάσισαν ότι το φόρεμά της ήταν ιδιαίτερα προκλητικό και έβαλαν τη δική τους πινελιά.

Οπως αναφέρει ο Guardian, το πρακτορείο Fars μετέδωσε φωτογραφίες της Μισελ Ομπάμα αφού τις πέρασε πρώτα από photoshop για να την ντύσει λίγο παραπάνω και να καλύψει τους ώμους της που ξεχώριζαν από το εντυπωσιακό φόρεμα.

Το συγκεκριμένο πρακτορείο συνεργάζεται στενά με την πολιτική ελίτ της χώρας, συνεπώς ήταν δεδομένο ότι θα σχεδιάσει εκ νέου το φόρεμα της γυναίκας του Μπαράκ Ομπάμα για να συνάδει με τους μουσουλμανικούς νόμους.

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που πρακτορεία της χώρας, όταν είναι αναγκασμένα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, επιλέγουν συχνά τη μέθοδο του photoshop για να φέρουν την εκάστοτε εικόνα στις ταγές του καθεστώτος.

Η λογοκρισία στο Ιράν είναι τέτοια που όταν προβάλλεται ξένη ταινία οι αξιωματούχοι έχουν το δικαίωμα να μοντάρουν ξανά καρέ καρέ το φιλμ παρουσιάζοντας μια πιο «ιρανική» εκδοχή.

Tο Ιράν «έντυσε» μέσω photoshop τη Μισέλ Ομπάμα για τα Οσκαρ [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ