Ολα όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών από τον Χατζηδάκη - iefimerida.gr

Ολα όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών από τον Χατζηδάκη

hatzidakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την εξαγωγική τους δραστηριότητα, τη δημόσια διοίκηση αλλά και το κόστος της ενέργειας συζήτησαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών ομίλων με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη στη δίωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης τη χαρακτήρισε ως θετικό σημάδι μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία επενδύει και επεκτείνεται. «Πρόκειται για μήνυμα αισιοδοξίας, ανταλλάξαμε απόψεις για τον νέο επενδυτικό νόμο, για τον οποίο επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στις επιχειρήσεις και να ακούσουμε τα προβλήματα που τις απασχολούν». Φρόντισε ωστόσο, να τονίσει ότι «έχουμε πολλή ανηφόρα να ανέβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών, οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου και θεώρησαν ως εκ των ων ουκ άνευ το θέμα της φορολογικής σταθερότητας.

Από την άλλη πλευρά οι υπουργοί ζήτησαν να επιτευχθεί η μείωση των τιμών των προϊόντων και εισέπραξαν την απάντηση ότι οι εταιρείες έχουν εντείνει τις προσφορές τους κάτι το οποίο δεν μετράται σωστά από την ΕΛΣΤΑΤ.

Οπως ανακοινώθηκε, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου στα μέσα Μαρτίου. Τις πολυεθνικές εταιρείες στη νέα συνάντηση θα εκπροσωπήσουν οι επικεφαλής των εξαγωγικών τμημάτων για να τους εξηγήσουν τις προβλέψεις του νέου επενδυτικού νόμου που αφορούν στην ενοποίηση του εξαγωγικού μηχανισμού.

Στο μεταξύ, σχεδιάζεται και νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους πολυεθνικών ομίλων σε συνέχεια της προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ακριβής ημερομηνία εξετάζεται σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ