New York Times: H μεσογειακή διατροφή σώζει άτομα υψηλού κινδύνου - iefimerida.gr

New York Times: H μεσογειακή διατροφή σώζει άτομα υψηλού κινδύνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου το 30% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου, των ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων και των θανάτων που σχετίζονται με καρδιαγγειακές νόσους θα μπορούσε να προληφθεί σε άτομα υψηλού κινδύνου αν υιοθετήσουν μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια και φρέσκα φρούτα.

Αυτό αναφέρει νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times και αναμεταδίδει το Skai.gr.

Ερευνητές επέλεξαν τυχαία εθελοντές για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, και τους παρείχαν ένα μεσογειακό πρότυπο διατροφής, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, που έπρεπε να ακολουθήσουν για πέντε χρόνια.

Αυτό επέτρεψε στην ερευνητική ομάδα να διαχωρίσει το ρόλο που έπαιξε η διατροφή στην υγεία των εθελοντών.

«Τα νέα είναι καλά, αφού πλέον γνωρίζουμε πώς να αποτρέψουμε την κύρια αιτία θανάτων -τις καρδιοαγγειακές παθήσεις- χορηγώντας στους ασθενείς μια καλή δίαιτα», δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Μαρτίνεζ-Γκονζάλες, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μυστικό που εγγυάται μια υγιή καρδιά βρίσκεται στο συνδυασμό των μεσογειακών τροφών και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο συστατικό.

«Η ποιότητα των λιπαρών στη μεσογειακή διατροφή είναι πολύ καλή. Αυτή η καλή πηγή θερμίδων αντικαθιστά τις επικίνδυνες για τον οργανισμό θερμίδες», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ