Μανδραβέλης: Το ερώτημα δεν είναι γιατί έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά πώς μπόρεσε να κρατήσει τρία χρόνια - iefimerida.gr

Μανδραβέλης: Το ερώτημα δεν είναι γιατί έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά πώς μπόρεσε να κρατήσει τρία χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του εκτίμηση και απάντηση στο ερώτημα που προκάλεσε το νέο βιβλίο και οι τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δίνει ο Πάσχος Μανδραβέλης εκφράζοντας μια απορία: πως δεν έπεσε νωρίτερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο δημοσιογράφος, στη στήλη του στην Καθημερινή, θέτει το ερώτημα αν μπορούσε να επιβιώσει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και γενικότερα αν μπορούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα να έχουν μεγάλη διάρκεια. Ο Πάσχος Μανδραβέλης απαντά αρνητικά σε αυτά τα ερωτήματα εκτιμώντας πως δεν υπάρχει μεταρρυθμιστικό κίνημα και όλες οι μεταρρυθμίσεις έγιναν πάντα από τα πάνω και συχνά ενάντια στη θέληση των κομμάτων που τις εφάρμοσαν. Στο εκτενές άρθρο του ο δημοσιογράφος καταλήγει: «Ο Βρετανός συγγραφέας Τζορτζ Οργουελ είχε γράψει κάποτε ότι «η μάχη του Βατερλό κερδήθηκε στο προαύλιο του Κολεγίου του Ιτον». Αντιστοίχως, οι μεταρρυθμιστικές μάχες χάθηκαν πριν καν δοθούν στα ελληνικά πανεπιστήμια, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα μαζικά κινήματα. Υπό την έννοια αυτή, το ερώτημα δεν είναι γιατί έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά πώς μπόρεσε να κρατήσει τρία χρόνια... »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ