Αθώοι Ανδρέας Κουρής - Ελένη Τεγοπούλου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών - iefimerida.gr

Αθώοι Ανδρέας Κουρής - Ελένη Τεγοπούλου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Ανδρέας Κουρής και Ελένη Τεγοπούλου αθωώθηκαν για τη μη καταβολή ασφαλιστικών ει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο τον Ανδρέα Κουρή και την Ελένη Τεγοπούλου για μη καταβολή εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία.

Στην περίπτωση του κ. Κουρή που αφορούσε τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό που προέβαλε ο επιχειρηματίας, καθώς ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της επιχείρησης δεν έχει ποινική ευθύνη.

Παράλληλα, αθώα κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η Ελένη Χρ. Τεγοπούλου, αντιπρόεδρος της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η οποία αντιμετώπιζε την ίδια κατηγορία.

Η κ. Τεγοπούλου συνελήφθη το Σάββατο για χρέη περίπου 350.000 ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά το δικαστήριο την αθώωσε κρίνοντας ότι εκ της θέσεως της δεν είχε την ευθύνη για την οφειλή.

Αντίθετος στην αθώωση της Ελένης Τεγοπούλου ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή της, κρίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συνήθως εμφανίζονται ως μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ «για να γλυτώνουν τις ποινές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ