Μητσοτάκης: Αν δεν με είχαν ρίξει το 1993 ίσως η χώρα είχε γλιτώσει - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Αν δεν με είχαν ρίξει το 1993 ίσως η χώρα είχε γλιτώσει

Μητσοτάκης: Αν δεν με είχαν ρίξει το 1993 ίσως η χώρα είχε γλιτώσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 2.000 άτομα έδωσαν το «παρόν» στην παρουσίαση του βιβλίου ««Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993» του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν δεν τον είχαν ανατρέψει το 1993 ίσως η χώρα είχε γλιτώσει καθώς και ότι αν τον είχαν ακούσει η Ελλάδα δεν θα περνούσε τα δεινά που περνά σήμερα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αθροιση δυνάμεων και μεγαλύτερη ταχύτητα σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας και το δραστικό περιορισμό του κράτους.

«Είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και συμπληρώσε πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως «με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε ούτε μία μέρα. Χρειαζόμαστε άθροιση δυνάμεων και ένα ελάχιστο εθνικής ομοψυχίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία. Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του έθνους».

Ποιοι έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου

Το «παρόν» στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος. Περισσότεροι από 40 βουλευτές της ΝΔ, οι υπουργοί, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου του όλους τους σημερινούς βουλευτές με εξαίρεση αυτούς που εκλέχθηκαν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Οπως τόνισε και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, το παρόν στην παρουσίαση έδωσαν, επίσης, σχεδόν όλα τα εν ζωή μέλη του δικού του υπουργικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο Ιωάννης Σταθόπουλος, ο Τίμος Χριστοδούλου, ο Νίκος Γκελεστάθης και ο Ευθύμιος Χριστοδούλου.

Επίσης, στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου που έχουν εκλεγεί με τη ΝΔ, όπως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκής, Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παραβρέθηκαν επίσης και οι επιχειρηματίες Βαρδής Βαρδινογιάννης, Γιώργος Μπόμπολας, Δημήτρης Κοπελούζος, Σταύρος Ψυχάρης, Αντώνης Λιβάνης και Αριστείδης Αλαφούζος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ