Ανικανοποίητοι οι αγρότες - Αποφασίζουν την Τρίτη για νέες κινητοποιήσεις - iefimerida.gr

Ανικανοποίητοι οι αγρότες - Αποφασίζουν την Τρίτη για νέες κινητοποιήσεις

Ανικανοποίητοι οι αγρότες - Αποφασίζουν την Τρίτη για νέες κινητοποιήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς θετική κατάληξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των αγροτών με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, με τους πρώτους να εξετάζουν την Τρίτη την πορεία των κινητοποιήσεών τους, πραγματοποιώντας γενικές συνελεύσεις σε 28 μπλόκα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε, μετά τη συνάντηση πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια και για το λόγο αυτό έχει μικρές δυνατότητες.

«Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια. Αρκετά από τα ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά θεσμικό χαρακτήρα βαίνουν προς λύση», είπε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι εξετάζεται η θέσπιση ειδικής κάρτας πετρελαίου το συντομότερο δυνατό, ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ανέφερε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και μετά με διακανονισμό να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.

«Ο αγώνας συνεχίζεται...»

Οι αγρότες από την πλευρά τους δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τονίζοντας ότι συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα που έθεσαν, αλλά η κυβέρνηση επικαλέστηκε τη δημοσιονομική προσαρμογή και απάντησε πως δεν μπορεί να τα ικανοποιήσει.

«Αύριο (σ.σ. Τρίτη) στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε τη μορφή των κινητοποιήσεών μας» συμπλήρωσε ο κ. Μπούτας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ