Αυτό είναι το top 6 των ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν on line [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το top 6 των ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν on line [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν κατάλογο με τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει σερφάροντας στο διαδίκτυο επέλεξαν προσφάτως οι χρήστες του facebook...

Θεωρίες συνωμοσίας, η ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων, η προέλευση παράξενων θρησκευτικών θεωριών και η παγκόσμια οικονομική κρίση τίθενται στο μικροσκόπιο και παρουσιάζονται εκτενώς.

1. Zeitgeist: The Movie

Το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζόζεφ ερευνά ένα πλήθος θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων των εναλλακτικών σεναρίων για τους υπεύθυνους των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

2.Food Inc

Με τίτλο «Δεν θα ξαναδείτε το γεύμα σας με την ίδια ματιά» το ντοκιμαντέρ περιγράφει πώς η ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων από το 1950 οδήγησε στη σημερινή μέθοδο παραγωγής. Η υγιεινή και η ασφάλεια πολλές φορές μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο από τις εταιρείες, θυσιαζόμενες στο βωμό της παραγωγής φτηνού φαγητού.

3.Religulous

Ο Μπιλ Μάχερ «ανακρίνει» μερικούς από τους υποστηρικτές των πιο περίεργων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Χριστιανοί μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιό του.

4. The Corporation

Προκλητικό, πνευματώδες, κομψό και σαρωτικά πληροφοριακό. Το ντοκιμαντέρ «Η εταιρεία» διερευνά τη φύση και την εκπληκτική άνοδο του κυρίαρχου οργάνου εξουσίας της εποχής μας. Η ταινία ξαπλώνει την εταιρεία στον καναπέ του ψυχιάτρου και την... ανακρίνει.

5. Kymatica

Η εξέλιξη, το σύμπαν, ο θεός, η αιωνιότητα. Τίποτα δεν περνάει μέσα από μια εξελικτική διαδικασία απλά ή χωρίς όφελος για το σύνολο. Οι δημιουργοί της ταινίας αποκαλύπτουν τον παράγοντα που κινεί τα νήματα πίσω από τη διαδικασία καταστροφής του κόσμου.

6. Inside Job

Ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008 που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας και έφερε παγκόσμια οικονομική καταστροφή. Οικονομικοί αναλυτές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί δίνουν απαντήσεις για τη «βιομηχανία απατεώνων» που συνετέλεσε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ