Νέα απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό - iefimerida.gr

Νέα απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό

Νέα απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων όπου περίπου στις 16.45 ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα ελικόπτερο πλησίασε τις φυλακές Τρικάλων το απόγευμα και παρά το ότι έγινε αντιληπτό από τους φύλακες του χώρου κατάφερε να φθάσει αρκετά κοντά στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα ο οποίοι άνοιξαν πυρ κατά των φρουρών.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς να εξαναγκάζουν το ελικόπτερο σε προσγείωση δίπλα από τις φυλακές.

Οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Παναγιώτη Βλαστό και τους άλλους τρεις συγκρατούμενούς του που προσπάθησαν να αποδράσουν μαζί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Βλαστός είναι τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» και σχετίζεται με την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ενώ πριν από δύο περίπου χρόνια είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με ένα μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η απόπειρα είχε εξελιχθεί σε κατάσταση ομηρίας η οποία έληξε έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Σημειωτέον ότι είναι η τρίτη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο έπειτα από εκείνη των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι το 2006 και 2009.

Πρόσφατα η αστυνομία είχε βρει αντίστοιχο σχέδιο και στη γιάφκα της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» για πιθανή απόδραση των ήδη φυλακισμένων μελών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ