Tσίπρας: Να μην κοιμούνται ήσυχοι όσοι υποκινούνται από τη διαπλοκή - iefimerida.gr

Tσίπρας: Να μην κοιμούνται ήσυχοι όσοι υποκινούνται από τη διαπλοκή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή προειδοποίηση σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις υποκινούμενοι πολιτικά από τη διαπλοκή να μην κοιμούνται ήσυχοι στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας και περιγράφει τη «βαθιά αριστερή κυβέρνηση» που θα συγκροτήσει.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real o Aλέξης Τσίπρας επαναφέρει το θέμα της διαπλοκής και των συμφερόντων:

«Η κοινή γνώμη μένει άφωνη με το μέγεθος της λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος που βγαίνει κάθε τόσο στην επιφάνεια. Το πολιτικό κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα ξεπέρασε κάθε όριο διαπλοκής, τόσο στην περίοδο της ανάπτυξης όσο και στην περίοδο των Μνημονίων. Η Ισπανία κλυδωνίζεται από ένα σκάνδαλο, που ωχριά μπροστά σε μια και μοναδική ελληνική υπόθεση, αυτή της Siemens. Και έχουμε εκατοντάδες. Αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις υποκινούμενοι πολιτικά από τη διαπλοκή, καλά θα κάνουν να μην κοιμούνται ήσυχοι. Αν για παράδειγμα με τον ΟΠΑΠ κάποιοι πιστεύουν ότι το δημόσιο θα τους παραδώσει τη χρυσοτόκο όρνιθα, με αντίτιμο δυο τρία από τα αβγά της, και η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει πως δεν κατάλαβε, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν».

Εξηγεί μάλιστα γιατί καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για νέα διαπλοκή:

«Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος την κινητικότητα των επιχειρηματιών στον χώρο των ΜΜΕ και θα καταλάβει. Είμαστε σε μια φάση αναδιαμόρφωσης του χάρτη, με σχέδιο τη στήριξη της κυβέρνησης, τη μετωπική επίθεση στην Αριστερά, και παράλληλα τη διασφάλιση επιχειρηματικών συμφερόντων. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ και άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά, συμπεριφέρονται ή και εμφανίζονται ανοιχτά ως δικηγόροι μεγαλοεπιχειρηματιών και συγκεκριμένα αυτών που διεκδικούν φιλέτα του δημοσίου. Ισχυρότατα Μέσα Ενημέρωσης που διαθέτουν δημόσιες συχνότητες καταπατούν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας προκειμένου να βοηθήσουν την κυβέρνηση. Με πρόσχημα το Μνημόνιο, οι προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των «κολλητών» δίνουν και παίρνουν. Και στη Βουλή αντί για πολιτική βούληση διαφάνειας βλέπουμε ένα ανεξέλεγκτο άγχος συγκάλυψης. Αν θέλει ο πρωθυπουργός να ανατρέψει αυτό το κλίμα και να ξεκαθαρίσει τη θέση του, έχει κάθε δυνατότητα να το κάνει Δεν το κάνει όμως».

Εξηγεί επίσης γιατί στρέφεται κατά της Χρυσής Αυγής και αναφέρεται στη θεωρία των δύο άκρων:

«Ο νόμος δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. Το πρόβλημα είναι ότι η Χρυσή Αυγή απολαμβάνει εξοργιστικής ασυλίας και προστασίας και αυτό είναι πρόβλημα πολιτικό. Συνδέεται άμεσα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό που υιοθετεί ως τελευταία γραμμή επιβίωσης ο κ. Σαμαράς. Υπάρχουν αντιδράσεις και καταγγελίες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Διεθνή Αμνηστία, τον ευρωπαϊκό Τύπο. Οσο για τους συμψηφισμούς της θεωρίας των δύο άκρων, σας παραπέμπω στην εξαιρετική ομιλία του Μαρκ Μαζάουερ, η οποία από τους καθεστωτικούς διαμορφωτές γνώμης αντιμετωπίστηκε με τεράστια αμηχανία».

Και καταλήγει περιγράφοντας την κυβέρνηση που θα συγκροτήσει αν κερδίσει τις εκλογές:

«Εχουμε καταθέσει στον ελληνικό λαό μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση με στόχο την ακύρωση του μνημονίου και τη σωτηρία της κοινωνίας. Και ο στόχος μας είναι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα την υλοποιήσει και θα απολαμβάνει ευρύτατη υποστήριξη τόσο στο λαό όσο και στη νέα Βουλή. Αυτή θα είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Και πιστέψτε με, εκ των πραγμάτων θα είναι μια βαθιά αριστερή κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιες δυνάμεις θα την πλαισιώνουν. Γιατί τα προβλήματα απαιτούν ριζοσπαστικές και αριστερές λύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ