Δύο προσαγωγές πριν από το συλλαλητήριο στις Σκουριές - iefimerida.gr

Δύο προσαγωγές πριν από το συλλαλητήριο στις Σκουριές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προσαγωγή δύο ατόμων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής προχώρησε η Αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν από το κυριακάτικο συλλαλητήριο - διαμαρτυρία για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν αναίτιες τις προσαγωγές και εκφράζουν το φόβο τους για την αντιμετώπιση που θα τύχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Διαψεύδει τις καταγγελίες περί «κατατρομοκράτησης πολιτών» η ΕΛ.ΑΣ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της διαψεύδει τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα «περί κατατρομοκράτησης πολιτών, τυφλών προσαγωγών, αναίτιων κρατήσεων, παράνομης λήψης γενετικού υλικού, εξαφανίσεων και απαγωγών προσαχθέντων από τις αστυνομικές αρχές» για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

«Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή, δικηγόροι, συνήγοροι των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή, στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ