Σε κατάργηση της ελληνικής έδρας στη Σορβόννη προχωρά η Γαλλία - iefimerida.gr

Σε κατάργηση της ελληνικής έδρας στη Σορβόννη προχωρά η Γαλλία

Σε κατάργηση της ελληνικής έδρας στη Σορβόννη προχωρά η Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βήμα πριν από την κατάργησή της βρίσκεται η έδρα του Νεοελληνικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης που είχε ιδρύσει ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», όλα ξεκίνησαν από τον θάνατο τού πανεπιστημιακού και προέδρου της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών των Γαλλόφωνων Πανεπιστημίων, Μιχάλη Λασιθιωτάκη – ένα κενό που δεν κάλυψε η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Οπως φαίνεται, η κρίση που περνούν οι ελληνικές σπουδές στη Γαλλία έχουν οδηγήσει το υπουργείο Παιδείας να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης της έδρας στη Σορβόννη. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή μαζεύονται υπογραφές για τη διατήρηση της ελληνικής έδρας, όμως το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο.

Από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης έχουν περάσει διακεκριμένοι Ελληνες, όπως η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ