Ακόμα... βρίσκουν κρέας αλόγου στη Βρετανία - iefimerida.gr

Ακόμα... βρίσκουν κρέας αλόγου στη Βρετανία

Ακόμα... βρίσκουν κρέας αλόγου στη Βρετανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριάντα πέντε θετικά δείγματα στους ελέγχους για κρέας αλόγου σε προϊόντα με βόειο κρέας ανακοίνωσε η βρετανική αρχή ελέγχου τροφίμων, επιβεβαιώνοντας τις τελευταίες αναμίξεις κρεάτων σε ένα σκάνδαλο που εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Η Food Standards Agency διευκρίνισε ότι έχει πραγματοποιήσει 3634 ελέγχους, από τους οποίους οι 3599 βρέθηκαν αρνητικοί για κρέας αλόγου σε επίπεδα άνω του 1%, ενώ 35 έλεγχοι βρέθηκαν θετικοί για κρέας αλόγου στο 1% ή και πάνω από αυτό.

Ο ίδιος φορέας ανέφερε ότι τα προϊόντα αυτά είχαν ήδη προσδιοριστεί και έχουν αποσυρθεί από την πώληση και πρόσθεσε ότι στους ελέγχους που έγιναν μέχρι σήμερα σε δείγματα που περιέχουν DNA αλόγου δεν εντοπίστηκε το κτηνιατρικό αντιβιοτικό φαινυλοβουταζόνη.

Η FSA ζήτησε από τις βιομηχανίες κρέατος να πραγματοποιούν ελέγχους για κρέας αλόγου στο επίπεδο του 1%, ενώ σημειώνει πως οποιοδήποτε επίπεδο πάνω από αυτό δεν θα είναι τυχαίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ