«Παγίδες» οι δρόμοι της Αττικής - Εχουν κλαπεί πάνω από 4.000 καπάκια φρεατίων - iefimerida.gr

«Παγίδες» οι δρόμοι της Αττικής - Εχουν κλαπεί πάνω από 4.000 καπάκια φρεατίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καπάκι για καπάκι στα φρεάτια των δρόμων της Αττικής δεν έχουν αφήσει οι «κυνηγοί χαλκού» με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα πεζών και οδηγών. Το μέγεθος του προβλήματος αποκαλύφθηκε την Παρασκευή λόγω της σφοδρής καταιγίδας που χτύπησε την Αθήνα.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το πρωί ένας νεαρός οδηγός κινδύνεψε όταν η δεξιά μπροστά ρόδα του οχήματός του έπεσε σε ένα ανοιχτό φρεάτιο στην Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου.

Η τιμή του χαλκού έχει εκτοξευθεί την τελευταία 10ετία με αποτέλεσμα οργανωμένες σπείρες να κλέβουν τα καπάκια από τα φρεάτια όλης της χώρας, να τα πουλάνε στα χυτήρια χαλκού και να αποκομίζουν τεράστια κέρδη, ενώ πρόσφατα μια υδροφόρα του Δήμου σφήνωσε μέσα σε ένα ανοιχτό φρεάτιο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Αντρέας Βαρελάς στο Newsit.gr στο δήμο έχουν κλαπεί 900 σχάρες φρεατίων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν αποκατασταθεί.

Μόνο στην Αττική υπολογίζεται πως τα φρεάτια που έχουν κλαπεί τα καπάκια τους ξεπερνούν τις 4.000 ενώ σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται πως το πρόβλημα ξεπερνά τα 100.000 φρεάτια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ