Tσίπρας: Η κρίση έφερε έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Tσίπρας: Η κρίση έφερε έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα

Tσίπρας: Η κρίση έφερε έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για «υποχώρηση της Δημοκρατίας», ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην κοινωνία με σκοπό τον περιορισμό και την καταστολή των δικαιωμάτων των πολιτών.

Στην κρίση που περνά το δημοκρατικό σύστημα και οι θεσμοί αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ομιλία του στην επιτροπή που συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μελέτη και εισήγηση αλλαγών στο κράτος, την πολιτεία και το Σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε την περίοδο που διανύει η Ελλάδα «εξαιρετικά κρίσιμη», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το «καθήκον» να επανεξετάσει τον τρόπο λειτουργίας του κράτους σε θεσμικό επίπεδο, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τόνισε ότι οι πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν οδηγήσει τη χώρα «σε ανοιχτή κρίση της δημοκρατίας και ταυτόχρονα σε γενικευμένη κρίση αναγνώρισης των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί «πολιτική βίαιης αναδιάρθρωσης» η οποία γίνεται σε βάρος των εργαζομένων με το στίγμα της καταστολής, ενώ παράλληλα παρατήρησε ότι στην Ελλάδα πλέον αναπτύσσεται «ένα κράμα ακροδεξιού δογματισμού νεοφιλελευθερισμού φανατισμού και θεσμικού αναλφαβητισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ