Η Apple αναβαθμίζει το σύστημα ασφαλείας της έπειτα από τις επιθέσεις χάκερς - iefimerida.gr

Η Apple αναβαθμίζει το σύστημα ασφαλείας της έπειτα από τις επιθέσεις χάκερς

Η Apple αναβαθμίζει το σύστημα ασφαλείας της έπειτα από τις επιθέσεις χάκερς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρόλαβαν να περάσουν εικοσιτέσσερις ώρες από την παραδοχή εκ μέρους της εταιρείας Apple ότι υπολογιστές στελεχών της δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προωθεί αναβάθμιση του λογισμικού συστήματος ασφαλείας της για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστές Mac.

Σύμφωνα με το BBC η αναβάθμιση «διορθώνει» κενά ασφαλείας στη γλώσσα προγραμματισμού Java, αποτρέποντας πιθανές νέες επιθέσεις από χάκερς.

Λόγω της συγκεκριμένης «αδυναμίας» στην ασφάλεια της γλώσσας Java, αρκετές εταιρείες λογισμικού - όπως η Apple - έγιναν στόχος κυβερνο-επιθέσεων την τελευταία εβδομάδα.

Αντίστοιχα περιστατικά επιθέσεων ανακοίνωσαν τόσο το Twitter και το Facebook, ενώ το twitter επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων με χιλιάδες χρήστες του για να τους δώσει οδηγίες να αλλάξουν τους κωδικούς εισόδου τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Facebook, αρκετοί υπολογιστές υπαλλήλων της Apple προσβλήθηκαν από κακόβουλο λογισμικό, χωρίς, ωστόσο, η εταιρεία να ανακοινώσει εάν εκλάπησαν σημαντικά δεδομένα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ