Κεδίκογλου: Εμείς ζητάμε από τους Γάλλους τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη - iefimerida.gr

Κεδίκογλου: Εμείς ζητάμε από τους Γάλλους τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη

Κεδίκογλου: Εμείς ζητήσαμε από τους Γάλλους τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιβεβαίωση πως υπάρχει πρόταση της Ελλάδας για ενοικίαση δύο φρεγατών και τεσσάρων αεροσκαφών από τη Γαλλία έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, σημείωσε τις αμυντικές ανάγκες και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση δεν παραμελεί την αμυντική θωράκισή της και για το λόγο αυτό πρότεινε στους Γάλλους να ενοικιάσουν δύο φρεγάτες και τέσσερα αεροσκάφη παρακολούθησης.

«Η πρότασή μας αυτή συζητείται και το επαναλαμβάνω είναι κάτι που τέθηκε από εμάς, γιατί πρέπει να φροντίσουμε την αμυντική μας θωράκιση, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στο Αιγαίο θα είναι ήρεμα τα νερά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου ρωτήθηκε αν η ενοικίαση συνδυάζεται με τη διερεύνηση κοιτασμάτων και απάντησε: «Όχι, δεν νομίζω ότι συνδυάζεται, μόνον υπό την έννοια ότι οι έρευνες θα γίνουν αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα, όταν υπάρχει μία ήρεμη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ