Ζάχα Χαντίντ: Η κορυφαία αρχιτεκτόνισσα καταγγέλλει τον βρετανικό μισογυνισμό των συναδέλφων της [εικόνες] - iefimerida.gr

Ζάχα Χαντίντ: Η κορυφαία αρχιτεκτόνισσα καταγγέλλει τον βρετανικό μισογυνισμό των συναδέλφων της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενάντια στο μισογυνισμό των Βρετανών προς τις γυναίκες αρχιτεκτόνισσες καταφέρθηκε η κορυφαία εκπρόσωπος του κινήματος του Αποδομισμού στην αρχιτεκτονική – μαζί με τον Πήτερ Άιζενμαν, τον Μπερνάρ Τσουμί, τον Ρεμ Κόλχας και τον Φρανκ Γκέρι – έπειτα από έρευνα η οποία αποκάλυψε πως μόλις το ένα τρίτο των γυναικών επαγγελματιών του τομέα γνώριζε πως πληρωνόταν λιγότερο απ' ό,τι οι άνδρες ομότεχνοί τους.

Η πρώην βραβευθείσα με το Βραβείο Stirling και το Βραβείο Pritzker, δήλωσε στον Observer πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να εργαστεί στην Ηνωμένο Βασίλειο:

«Είναι συντηρητικοί. Υπάρχει διάχυτος σκεπτικισμός και έντονος μισογυνισμός εδώ».

Επιπλέον, απέρριψε την ιδέα ότι οι συνθήκες για τις αρχιτεκτόνισσες γίνονται ολοένα και καλύτερες όσο περνάει ο χρόνος: «Αμφιβάλλω αν έχει αλλάξει πραγματικά κάτι τα τελευταία 30 χρόνια. Κατά την άποψή μου, οι αλλαγές στο Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων είναι ανύπαρκτες. Πρόκειται για εξαιρετικά σκληρή βιομηχανία, η οποία κυριαρχείται από άνδρες, όχι μόνο ως προς τις αρχιτεκτονικές πρακτικές, αλλά και ως προς το κομμάτι της ανάπτυξης και της δόμησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ