Θύμα Κινέζων «κυβερνοκομάντος» ισχυρίζονται ότι έπεσαν οι ΗΠΑ - iefimerida.gr

Θύμα Κινέζων «κυβερνοκομάντος» ισχυρίζονται ότι έπεσαν οι ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μακροσκελή αναφορά της η αμερικανική εταιρία κυβερνοκατασκοπείας Mandiant επιτέθηκε κατά του κινεζικού στρατού, υποστηρίζοντας ότι η «Μονάδα 61398» είναι υπεύθυνη για την υποκλοπή εκατοντάδων terabytes δεδομένων από σημαντικούς οργανισμούς και φορείς σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά της η Κινεζική κυβέρνηση αρνείται κάθε ανάμειξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση παρά το γεγονός ότι στο κτίριο της συγκεκριμένης μονάδας στη Σαγκάη επικρατούν ασυνήθιστα αυστηρά μέτρα ασφαλείας συγκριτικά με άλλες στρατιωτικές βάσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως συνεργείο του BBC που επιχείρησε να τραβήξει πλάνα των εγκαταστάσεων, τέθηκε υπό κράτηση για αρκετές ώρες μέχρι να παραδώσει το υλικό που είχε συλλέξει.

Σύμφωνα με τους New York Times η έδρα της συγκεκριμένης μονάδας θεωρείται το «ορμητήριο» από όπου ξεκινούν επιθέσεις κατά των σημαντικότερων αμερικανικών στόχων και αυτός είναι ο λόγος που οι επιχειρήσεις τους θεωρούνται κρατικό μυστικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ