Σαμαράς: "Φταίει... ο ΓΑΠ που με πιέζουν οι Ευρωπαίοι"! - iefimerida.gr

Σαμαράς: "Φταίει... ο ΓΑΠ που με πιέζουν οι Ευρωπαίοι"!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον... Γιώργο Παπανδρέου και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ρίχνει ο Αντώνης Σαμαράς το φταίξιμο για την "ψυχρολουσία" που βίωσε από τους εταίρους του στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Παράλληλα, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι επ' ουδενί είναι διατεθειμένος να αλλάξει στάση και να συναινέσει επί της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής...Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, στοχοποιεί τον πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών για την αρνητική εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της ευρω-Δεξιάς (ΕΛΚ) σε σχέση με τη στάση που τηρεί έναντι του Μεσοπρόθεσμου. Εξάλλου, τη σκέψη του αυτή δεν έκρυψε, μιλώντας με ανταποκριτές ελληνικών ΜΜΕ στις Βρυξέλλες, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Σχολιάζοντας τις υποδείξεις του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, αλλά και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι... έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Στοχεύοντας στο δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι "είναι έργο δικό τους" οι πιέσεις των Ευρωπαίων για συναίνεση "εδώ και τώρα". Πιέσεις τις οποίες δεν έκαναν τίποτα για να κρύψουν, αφού Φιγιόν, Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι, με ανακοινώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχε έκαστος εξ αυτών με τον πρόεδρο της ΝΔ, υπογράμμισαν την ανάγκη συναίνεσης. Μάλιστα, ο κ. Μπαρόζο ζήτησε... συναίνεση "επειγόντως", ενώ ο κ. Βαν Ρομπάι συνέστησε στον πρόεδρο της ΝΔ "να είναι συνεργάσιμος στην κατεύθυνση των συμφωνημένων".

Κλίμα βαρύ

Πριν καν εκδώσουν επιθετικές προς τον κ. Σαμαρά ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καταλάβει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε σε βάρος του. Γι' αυτό και έσπευσε να το φορτώσει στην κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι "οι Ευρωπαίοι είχαν την εντύπωση ότι η ΝΔ λέει όχι στις αποκρατικοποιήσεις". Σε κάθε περίπτωση, ο Μεσσήνιος πολιτικός δέχθηκε σοβαρές πιέσεις. Είναι ενδεικτικό το γεγονός οτι ο Ζοζέ Μπαρόζο τον κράτησε στο γραφείο του περί τη μιάμιση ώρα και... μόλις η συζήτηση άναψε, ζήτησε από την πρακτικογράφο να αποχωρήσει από την αίθουσα, για να μην κρατηθούν πρακτικά!

Πάντως, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να μεταβάλει τη στάση του ως προς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και αποτιμά θετικά τα αποτελέσματα των επαφών που είχε, καθώς, όπως λέει, «πλέον οι απόψεις μας ακούγονται πολύ πιο προσεκτικά. Κανείς δεν περιμένει από τους Ευρωπαίους να βγουν ανοιχτά και να πουν ότι η πολιτική που σχεδίασαν απέτυχε»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ