Reuters: Η Ελλάδα υποδέχτηκε τον Ολάντ καλύτερα από τη Μέρκελ - iefimerida.gr

Reuters: Η Ελλάδα υποδέχτηκε τον Ολάντ καλύτερα από τη Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Ολάντ έγινε δεκτός με θέρμη στην Αθήνα, σε αντίθεση με την επίσκεψη της Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα στην οποία η αστυνομία επέβαλε μέτρα για να συγκρατήσει τους διαδηλωτές εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η Ελλάδα εξέφρασε σήμερα την ευγνωμοσύνη της για τον ρόλο της Γαλλίας και ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε την ιστορία για να κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στη σημερινή κρίση και το μέλλον της Ευρώπης, γράφει το Reuters.

«Σήμερα το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται και η Γαλλία αποτελεί πάντοτε το πολιτικό κέντρο της Ευρώπης» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Το Reuters επισημαίνει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός εκλήθη να σχολιάσει αν η στενή σχέση με τη Γαλλία ισοσταθμίζει τη δύσκολη σχέση με την Ανγκελα Μέρκελ:

«Ευρώπη δεν σημαίνει να διαλέγεις, Ευρώπη σημαίνει να ενώνεις, να συνθέτεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ