Γιγάντιο λουλούδι 10 κιλών φυτρώνει στα δάση της Ινδονησίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιγάντιο λουλούδι 10 κιλών φυτρώνει στα δάση της Ινδονησίας [εικόνες]

Γιγάντιο λουλούδι 10 κιλών φυτρώνει στα δάση της Ινδονησίας [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εντυπωσιακό γιγάντιο λουλούδι της Ινδονησίας, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, αφού μοιάζει σαν να ήρθε από άλλο πλανήτη.

Το Rafflesia arnoldii, όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες, φυτρώνει στα δάση της Σουμάτρα και πρόκειται κυριολεκτικά για ένα θαύμα της φύσης, αφού πρόκειται για ένα μοναδικό είδος που το άνθος του ξεπερνάει σε βάρος τα 10 κιλά.

Η συνηθισμένη διάμετρος των λουλουδιών του συγκεκριμένου φυτού είναι περίπου 1 μέτρο, τα μπουμπούκια είναι λίγο μεγαλύτερα από μία μπάλα ποδοσφαίρου, ενώ όταν ανθίσει το πάχος των πετάλων φτάνει τα 2,5 εκατοστά.

Εκτός από εντυπωσιακό, το συγκεκριμένο λουλούδι είναι και εξαιρετικά σπάνιο, αφού τα μπουμπούκια του χρειάζονται αρκετούς μήνες για να αναπτυχθούν, αλλά ανθίζουν για λίγες μόνο ημέρες το χρόνο.

Το Rafflesia arnoldii θεωρείται το ένα από τα τρία «εθνικά λουλούδια» της Ινδονησίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ