Κάτοικοι Αλμυρής: Δεν αντέχουμε άλλο την ηχορύπανση από το κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου - iefimerida.gr

Κάτοικοι Αλμυρής: Δεν αντέχουμε άλλο την ηχορύπανση από το κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Κάτοικοι Αλμυρής: Δεν αντέχουμε άλλο πια με την ηχορύπανση από το κτήμα της Μαργ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιστολή που έλαβε από κατοίκους της Αλμυρής Κορινθίας όπου βρίσκεται το κτήμα «Μαργαρίτα Παπανδρέου» δίνει στη δημοσιότητα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Οπως ανέφερε ο κ. Καπερνάρος σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsbomb, «έλαβα και σας παραθέτω την επιστολή μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών, που έχουν την ατυχία να διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στη γλεντο-επιχείρηση της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου, στην Αλμυρή Κορινθίας. Ενδεικτικό της απόγνωσης στην οποία βρίσκονται είναι το γεγονός ότι σκέφτονται ακόμα και να εγκαταλείψουν την περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε και το iefimerida.gr, την Κυριακή, η αρμόδια δημοτική αρχή και η Πολεοδομία επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ στην κυρία Παπανδρέου καθώς διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις, ωστόσο, υπάρχει και το άλλο σκέλος των καταγγελιών που αφορά τους γείτονες του κτήματος Παπανδρέου οι οποίοι φέρονται να έχουν χάσει τον ύπνο τους από τη μουσική και τη φασαρία.

Ολόκληρη η επιστολή των κατοίκων της Αλμυρής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Καπερνάρε,

Με αφορμή την πολύ καλή αρχή που κάνατε με τα ερωτήματα που θέσατε στο Κοινοβούλιο αναφορικά με την άδεια δραστηριοτήτων του Κτηματος Μαργαρίτα (ιδιοκτησίας Μαργαρίτας Παπανδρεου) θα θέλαμε να σας τονίσουμε και μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή του θέματος που πιθανόν να κρίνει ακόμα και αυτή τη συνέχιση της άδειας λειτουργίας του εν λόγω κτήματος (εάν βέβαια τούτη υφίσταται).

Συγκεκριμένα :

Εμείς κατοικούμε ως παραθεριστές στη κάτω Αλμυρή Κορινθίας, κυριολεκτικά 50 μέτρα μακριά από το κτήμα.
Μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων του κτήματος, οι περίοικοι - μόνιμοι και παραθεριστές - έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού κάθε που το κτήμα έχει κάποια εκδήλωση (βάπτιση, γάμος κλπ ).

Τίθεται λοιπόν θέμα:
• ηχορύπανσης
• λειτουργίας μεγαφώνων υψηλής έντασης κατά τις ώρες κοινής ησυχίας
• έρευνας γιατί οι τοπικές αστυνομικές αρχές αρκούνται μόνο σε συστάσεις κάθε φορά που οι περίοικοι διαμαρτυρόμαστε έντονα
• διαπίστωσης ύπαρξης αυτής καθ' αυτής της άδειας και ποιο πρόσωπο την υπογράφει (κάτω από τις παραπάνω συνθήκες λειτουργίας)

Συνέπεια των παραπάνω είναι:

1. Σκέψεις πολλών παραθεριστών να αλλάξουν κατοικία μια και πληρώνονται πολλά χρήματα κάθε χρόνο για την ενοικίαση των σπιτιών και δεν βρίσκουν οι παραθεριστές την ησυχία τους

2. Απώλεια εισοδήματος για όσους ιδιοκτήτες νοικιάζουν καταλύματα

Η νομιμότητα μιας άδειας δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό π.χ. τραπεζιών, καθισμάτων κ.λπ και δεν είναι πρόβλημα τόσο μεγάλο το αν είναι 250 ή 600 τραπέζια.

Η πρακτική έχει δείξει ότι συνήθως και για ευνόητους λόγους οι άδειες λειτουργίας που δίδοντα σε ανάλογες επιχειρήσεις είναι πάντα υπό την προϋπόθεση να μην ενοχλούν περίοικους για αυτό και βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές (βλ. κτήμα Νάσιουτζικ).

Κύριε Καπερνάρε βασιζόμενοι στη γνώση σας και εμπειρία σας ελπίζουμε να ερευνήσετε το θέμα της άδειας και από την παραπάνω οπτική. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ