Φόρο στα αναψυκτικά προτείνει η Βρετανία για να βάλει stop στην παχυσαρκία - iefimerida.gr

Φόρο στα αναψυκτικά προτείνει η Βρετανία για να βάλει stop στην παχυσαρκία

Φόρο στα αναψυκτικά προτείνει η Βρετανία για να βάλει stop  στην παχυσαρκία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία «φλερτάρει» με την πρωτιά σε παχύσαρκους στην Ευρώπη έρευνα της Ακαδημίας του Ιατρικού Βασιλικού Κολεγίου προτείνει δέκα μέτρα για για να μπει φρένο μακροπρόθεσμα στις κακές διατροφικές συνήθειες των Βρετανών.

Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε πως ένας στους τέσσερις ενήλικες στην Αγγλία είναι παχύσαρκος και οι προβλέψεις θέλουν ως το 2050 τη «μάστιγα» να φθάνει στο 60% στους άνδρες, 50% στις γυναίκες και 25% στα παιδιά.

Οι γιατροί που μελέτησαν το φαινόμενο συνέταξαν τη λίστα με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους δήμους κάθε περιοχής ξεκινώντας από τη μη παροχή άδειας σε φαστ φουντ κοντά σε σχολεία, πανεπιστήμια και χώρους όπου συχνάζουν παιδιά.

Τα σημαντικότερα μέτρα που περιλαμβάνει η λίστα είναι, μεταξύ άλλων:

  • Η φορολόγηση των αναψυκτικών και χυμών που περιέχουν ζάχαρη, μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει 1,3 εκ. Ευρώ, που θα επενδύσει σε προγράμματα ελέγχου βάρους.
  • Οι αυτόματοι πωλητές να «εξαφανιστούν» από αυτά τα μέρη.
  • Τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης να διαθέτουν μόνο υγιεινά φαγητά και τρόφιμα.
  • Να εφαρμοστεί η δράση «ιατρικών επισκεπτών», οι οποίοι θα "εκπαιδεύουν" τους νέους γονείς όχι απλώς πως να σιτίζουν τα παιδιά τους, αλλά και να τα "γαλουχήσουν" στην υγιεινή διατροφή.
  • Απαγόρευση μετάδοσης τηλεοπτικών διαφημίσεων τροφίμων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά έως τις 9 το βράδυ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ