Μπαράζ εκβιασμών από αστυνομικούς σε μετανάστες! - iefimerida.gr

Μπαράζ εκβιασμών από αστυνομικούς σε μετανάστες!

Μπαράζ εκβιασμών από αστυνομικούς σε μετανάστες!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μόδα» φαίνεται πως έχει καταντήσει ο εκβιασμός μεταναστών από αστυνομικούς με σκοπό την δωροδοκία, καθώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας έφερε στο «φως» την τρίτη υπόθεση μέσα σε τρία 24ωρα και συνολικά την έβδομη μέσα σε ένα χρόνο!

Την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ συλλαμβάνει λαθρομετανάστες και επιβάλλει τον νόμο, κάποιοι «διεφθαρμένοι» αστυνομικοί φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται την κατάσταση προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη. Δράστες αυτή τη φόρα δύο αστυφύλακες, ηλικίας 26 και 31 χρόνων, οι οποίοι υπηρετούσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων και κατηγορούνται ότι εκβίασαν Πακιστανό ιδιοκτήτη περίπτερου προκειμένου να τους δωροδοκήσει.

Όπως καταγγέλλει το θύμα, ο ένας από τους αστυφύλακες πήγε στο κατάστημα προκειμένου να κάνει έλεγχο. Ο ιδιοκτήτης έλειπε και στη θέση του άφησε έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές, τον οποίο ο αστυφύλακας προσήγαγε με την κατηγορία ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα δεν ήταν πρωτότυπα, ενώ όταν ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης, άρχισαν τα...«παρατράγουδα»: Οι δύο αστυφύλακες απείλησαν με φυλάκιση τους δύο μετανάστες και φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις, εκτός και αν τους «λάδωναν» απαιτώντας 300 ευρώ. Τελικά μετά από «παζάρια», το πόσο έπεσε στα 200 ευρώ και υποσχέθηκε να τους τα δώσει την επόμενη μέρα.

Ο Πακιστανός όμως, κατήγγειλε το συμβάν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τα χρήματα προσημειώθηκαν και οι αστυνομικοί έπιασαν τους συνάδελφους τους...στα πράσα.

Οι αστυνομικοί τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ