Ένα ματωμένο μπαστούνι ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση Πιστόριους - iefimerida.gr

Ένα ματωμένο μπαστούνι ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση Πιστόριους

Ένα ματωμένο μπαστούνι ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση Πιστόριους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζουν τα δεδομένα στη συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής καλλονής Ρίβα Στίνκαμπ, συντρόφου του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, μετά την ανακάλυψη ενός μπαστουνιού κρίκετ που βρέθηκε γεμάτο αίματα στο σπίτι του ζευγαριού.

Πλέον, οι αρχές εξετάζουν τα ενδεχόμενα να είχε προηγηθεί επίθεση του αθλητή στη φίλη του με το μπαστούνι ή αυτή να το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί ή ακόμα και ο Πιστόριους να το χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας όπου αυτή –φέρεται πως– είχε καταφύγει.

Τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα στοιχεία είναι πως η Ρίβα χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες (δύο την βρήκαν στο κεφάλι) από όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών: η πρώτη σφαίρα φαίνεται να έφυγε όταν ο Πιστόριους ήταν στο υπνοδωμάτιο.

Την κλείδωσε στο μπάνιο για ώρες

Διάφορα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, απορρίπτουν τα περί ατυχήματος. Η εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής «Bleed» αναφέρει πως πως ο Οσκαρ Πιστόριους προτού πυροβολήσει την Ρίβα Στίνκαμπ την είχε κλειδωμένη για δύο ώρες περίπου στο μπάνιο. Μάλιστα αναφέρει πως στο δωμάτιο αυτό του σπιτιού έγινε και η δολοφονία, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα η πόρτα φέρει τέσσερις τρύπες από πυροβολισμούς.

Παράλληλα, η Bleed αναφέρει πως η ιδιωτική φύλαξη του συγκροτήματος κατοικιών που έμενε ο Πιστόριους ειδοποίησε την Αστυνομία δύο ώρες πριν το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, καθώς από το σπίτι του αθλητή ακούγονταν φωνές.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην νοτιοαφρικανική εφημερίδα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «από το σπίτι του ακούγονταν ουρλιαχτά και αποφάσισα να καλέσω την αστυνομία καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο». Αλλος μάρτυρας ανέφερε πως βρήκαν τον Οσκαρ Πιστόριους να κατεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού του, φωνάζοντας βοήθεια και κρατώντας τη σύντροφό του στα χέρια, η οποία ακόμη ανέπνεε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ