ΔΗΜΑΡ: «Ομολογία αστοχίας, το λάθος του ΔΝΤ» - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: «Ομολογία αστοχίας, το λάθος του ΔΝΤ»

ΔΗΜΑΡ: «Ομολογία αστοχίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ανάγκη τροποποίησης και συμπλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, μετά την ομολογία του λάθους από πλευράς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά. Με σχετική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ τονίζει πως η τροποποίηση πρέπει να αφορά κυρίως σε μέτρα που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η δημόσια παραδοχή από το ΔΝΤ του λάθους στον υπολογισμό των επιπτώσεων από τη μείωση των δημοσίων δαπανών, συνιστά μια ομολογία αστοχίας. Η αναγνώριση αυτή δεν δημιουργεί πραγματικές δυνατότητες για αποκήρυξη των δανειακών δεσμεύσεων της χώρας. Υποδεικνύει όμως την ανάγκη, μαζί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, να υπάρξει τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η τροποποίηση πρέπει να αφορά σε μέτρα που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογούμενων. Η συμπλήρωση πρέπει να αφορά σε μέτρα όπως η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η σημαντική αύξηση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε στοχευμένα έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και η υποστήριξη των ανέργων με άμεσες δράσεις.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ