Ναταλί Νουγκερέντ: Ποια είναι η γυναίκα που ανέλαβε το τιμόνι της γαλλική Μοντ - iefimerida.gr

Ναταλί Νουγκερέντ: Ποια είναι η γυναίκα που ανέλαβε το τιμόνι της γαλλική Μοντ

Ναταλί Νουγκερέντ: Ποια είναι η γυναίκα που ανέλαβε το τιμόνι της γαλλική Μοντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις φορές χρειάστηκαν οι μέτοχοι της Μοντ να δουν την 46χρονη Ναταλί Νουγκερέντ ώστε να λάβουν την τελική τους απόφαση και να της παραδώσουν τα ηνία της γαλλικής εφημερίδας.

Η Νουγκερέντ έως και σήμερα ήταν υπεύθυνη του διπλωματικού ρεπορτάζ, ενώ στη Μοντ εργάζεται από το 1996. Οι συνάδελφοι της την χαρακτηρίζουν ασυμβίβαστη, φιλόδοξη και άτεγκτη.

Στο παρασκήνιο της απόφασης για την επιλογή της 46χρονης εδώ και δύο εβδομάδες η τριάδα των μετόχων της «Μοντ» – ο μαικήνας Πιερ Μπερζέ, ο επιχειρηματίας Ξαβιέ Νιλ και ο τραπεζίτης Ματιέ Πιγκάς – δεν συμφωνούσε σε καμία από τις υποψηφιότητες των ονομάτων που είχαν ακουστεί. Ο πρώτος επιθυμούσε να αναλάβει την Μοντ ο 56χρονος Φρανκ Νουσί, δημοσιογράφος στην εφημερίδα από το 1985 και υπεύθυνος του τμήματος αρθρογραφίας. Από την άλλη πλευρά οι Νιλ και Πιγκάς προωθούσαν την υποψηφιότητα του 45χρονου αρθρογράφου Αρνό Λεπαρμαντιέ.

Τελικά προτιμήθηκε η τελευταία υποψηφιότητα που δηλώθηκε και ήταν ουσιαστικά ένας κοινός παρανομαστής και για τους τρεις, η Ναταλί Νουγκερέντ.

Η 46χρονη ξεκίνησε τη καριέρα της στο χώρο της δημοσιογραφίας ως ανταποκρίτρια της Λιμπερασιόν στον Καύκασο. Στη συνέχεια βρέθηκε για λίγο στη στήλη «Πορτρέτα» της εφημερίδας και έφυγε ξανά για την Ουκρανία, ως ανεξάρτητη ρεπόρτερ.

Αργότερα ανέλαβε ανταποκρίτρια της «Μοντ» στη Μόσχα, ενώ το 2005 βραβεύτηκε με το βραβείο Αλμπέρ-Λοντρ για τα ρεπορτάζ της από τον πόλεμο της Τσετσενίας.

«Εχει σίγουρα τσαγανό, αλλά είναι και λίγο αίνιγμα», «είναι η μεγάλη άγνωστη. Το μεγάλο άλμα! Εχει λιγότερη εμπειρία, λιγότερες διασυνδέσεις ανάμεσα τους συντάκτες από ό,τι οι άλλοι υποψήφιοι. Εχει όμως και λιγότερους «σκελετούς στην ντουλάπα της», λένε κάποιοι από τους συντάκτες

Τώρα αυτό που περιμένει η Νουγκερέντ είναι υποψηφιότητά της θα περάσει από την ψηφοφορία της Ενωσης Συντακτών την 1η Μαρτίου, ώστε να διοριστεί για εξαετή θητεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ