«Κολοσσός» στον αέρα – Συγχωνεύονται American Airlines και US Airways - iefimerida.gr

«Κολοσσός» στον αέρα – Συγχωνεύονται American Airlines και US Airways

«Κολοσσό» στον αέρα δημιουργούν οι ΗΠΑ – Συγχωνεύονται American Airlines και US
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επισημοποίηση του... γάμου τους προχώρησαν την Πέμπτη οι αεροπορικές εταιρείες American Airlines και US Airways, με αποτέλεσμα να προκύπτει η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία και ένας «γίγαντας» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συγχώνευση αυτή θα δημιουργήσει ως το 2015 συνέργειες άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ ο νέος όμιλος, που θα έχει την επωνυμία American Airlines, θα αξίζει στο Χρηματιστήριο 11 δισ. δολάρια. Η έδρα της νέας εταιρείας θα είναι στη βάση της AMR, στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ στο Τέξας.

Ο γάμος αυτός διαρθρώνεται αποκλειστικά στις μετοχές, καθώς οι πιστωτές της American Airlines θα κατέχουν στο τέλος της επιχείρησης περίπου το 72% της συνδυασμένης οντότητας και οι μέτοχοι της US Airways θα έχουν το υπόλοιπο, σύμφωνα με αμερικανική πηγή.

Γενικός διευθυντής του νέου ομίλου θα είναι ο επικεφαλής της US Airways Νταγκ Πάρκερ, ενώ ο επικεφαλής της AMR Τομ Χόρτον θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, που θα αποτελείται από δώδεκα μέλη, τρία από την AMR, τέσσερα από την US Airways και πέντε πιστωτές της AMR.

Οι American και US Airways θα έχουν μαζί ένα στόλο περίπου 1.530 αεροσκαφών και συνδυασμένο τζίρο περίπου 40 δισ. δολαρίων το 2012, ελαφρώς υψηλότερο από αυτό της United Continental (37,15 δισ.) και της Delta (36,7 δισ.). Ο νέος όμιλος θα εξυπηρετεί 336 προορισμούς σε 56 χώρες με μέσο όρο 6.700 πτήσεων ημερησίως.

Για τη συγχώνευση πρόκειται τώρα να αποφανθούν οι αρχές ανταγωνισμού και ένας δικαστής αρμόδιος για τις πτωχεύσεις οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για την πραγματοποίησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ