Απόφαση παράδειγμα του Δήμου Θάσου: Φορολογεί ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες - iefimerida.gr

Απόφαση παράδειγμα του Δήμου Θάσου: Φορολογεί ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες

Απόφαση παράδειγμα του Δήμου Θάσου: Φορολογεί ΔΕΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τους πολίτες από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ο Δήμος Θάσου αποφάσισε να μειώσει τα δημοτικά τέλη και παράλληλα να επιβάλει τέλη κοινόχρηστου χώρου εδάφους και υπεδάφους σε ΔΕΗ ΟΤΕ και τράπεζες.

Η παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής και πλέον η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώνει στο δήμο προκειμένου να τοποθετεί στύλους ηλεκτροφωτισμού, ο ΟΤΕ θα χρεώνεται την τοποθέτηση τηλεφωνικών θαλάμων, ενώ οι τράπεζες θα πληρώνουν τέλη για την τοποθέτηση ATM μηχανημάτων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η ανεύρεση εναλλακτικών εσόδων για τον Δήμο, χωρίς να επιβαρυνθούν περισσότερο οι δημότες.

Παράλληλα, η γενικότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει μείωση δημοτικών τελών κατά 15% στην τιμή τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και κατά 20% στην τιμή τοποθέτησης προϊόντων και την μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ