Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία - iefimerida.gr

Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Seat Leon είναι από την αρχήν της εμφάνισής του ένα από τα πιο σπορτίφ μοντέλα της δημοφιλούς μικρής-μεσαίας κατηγορίας. Το περίεργο είναι ότι δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο και με τρεις πόρτες, που εξ ορισμού προσδίδουν έναν πιο νεανικό και σπορτίφ ύφος.

Αυτό το παράδοξο λοιπόν έρχεται τώρα, στην 3η γενιά του Leon, να διορθώσει η Seat, παρουσιάζοντας μια τρίθυρη εκδοχή του, η οποία ακολουθώντας την παράδοση των Ισπανών ονομάζεται Sports Coupe και χαρακτηρίζεται ως SC. Μάλιστα προκειμένου το τρίθυρο Leon να δικαιολογεί το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό έχει και ένα πιο μικρό κατά 35 χιλιοστά μεταξόνιο σε σχέση με το πεντάθυρο, προκειμένου να είναι πιο άμεσο και ευέλικτο. Παράλληλα το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,23 μέτρα, ενώ το πίσω παρμπρίζ έχει σαφώς πιο έντονη κλίση προκειμένου να δημιουργείται σε μεγαλύτερο βαθμό η αίσθηση κουπέ, που ενισχύεται και από τις αλλαγές στην πίσω κολόνα.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι αλλαγές αυτές σε σχέση με το 5θυρο Leon δεν έχουν επηρεάσει το μέγεθος του πορτμπαγκάζ, που με 380 λίτρα είναι και πάλι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Κάτι που ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τους χώρους στο πίσω κάθισμα. Παράλληλα ο διάκοσμος δεν διαφοροποιείται σε σχέση με αυτόν που ήδη έχουμε δει στο πεντάθυρο Leon, ενώ τα επίπεδα εξοπλισμού είναι και εδώ τρία, τα Reference, Style και FR. Στάνταρ στο τελευταίο είναι και το Seat Drive Profile, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων ρυθμίσεων.

Από πλευράς κινητήρων και στη βάση των συνόλων βενζίνης βρίσκεται και εδώ ο 1.2 TSI με 86 ή 105 ίππους, ενώ ακολουθεί ο 1.4 με 122 ίππους και 200 Nm είτε με 140 ίππους, 250 Nm και σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων. Από την πλευρά των diesel υπάρχει ο 1.6 TDI των 105 ίππων (αργότερα και με 90) και στην πορεία ένας δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας με 184 ίππους. Κορυφαίος βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.8 TSI των 180 ίππων, μέχρι βέβαια να κάνει την εμφάνισή του το Leon Cupra, με τον έντονο σπορ χαρακτήρα και το δικό του φανατικό κοινό.

Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 0
Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 1
Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 2
Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 3
Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 4
Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 5
Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 6
Seat Leon SC: Οι τρεις πόρτες που άργησαν μια 15ετία | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ