Τι απαντά ο Ευθύμιος Βιδάλης για το λογαριασμό της συζύγου του στην HSBC - iefimerida.gr

Τι απαντά ο Ευθύμιος Βιδάλης για το λογαριασμό της συζύγου του στην HSBC

Τι απαντά ο Ευθύμιος Βιδάλης για το λογαριασμό της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του απάντηση στα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για το λογαριασμό της συζύγου του στην τράπεζα HSBC, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, έδωσε ο συνεργάτης του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, Ευθύμιος Βιδάλης.

Όπως σημείωσε, σε συνέχεια του δημοσιεύματος της εφημερίδας «6 Μέρες» στο φύλλο της 13ης Φεβρουαρίου 2013 με τίτλο «Στη λίστα 2ος Σύμβουλος του Μαξίμου», οποιαδήποτε σύνδεση του λογαριασμού αυτού με φαινόμενα παράνομου πλουτισμού ή διαπλοκής του ίδιου ή της συζύγου του, αποτελεί «μάταιη προσπάθεια εντυπωσιασμού, παραπληροφόρησης και δυσφήμισης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βιδάλης, ο εν λόγω λογαριασμός ανοίχτηκε την 01/12/1996 από τον πατέρα της συζύγου του, Κωνσταντίνο Κελετσέκη, ο οποίος έβαλε εκείνη και τον αδερφό της συνδικαιούχους, και μετέφερε το ποσό των 1.000.000 δολαρίων ΗΠA, από άλλο προσωπικό του λογαριασμό, που τηρείτο επίσης στο εξωτερικό και προερχόταν από επιχειρηματική δραστηριότητα που ασκούσε στο εξωτερικό.

«Όπως σαφώς βεβαιώνει εγγράφως η HSBC, η ως άνω κατάθεση ήταν η μόνη που έγινε στο λογαριασμό αυτόν» υποστηρίζει ο στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη και συμπληρώνει πως «μέχρι το 2008 σχεδόν το σύνολο του υπολοίπου του ως άνω λογαριασμού, μεταφέρθηκε σταδιακά από τον πατέρα της συζύγου μου μέσω σχετικών εμβασμάτων, στην Ελλάδα, εν γνώσει προφανώς της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ