Οι «Πυρήνες» και τα παρακλάδια τους βάζουν βόμβες και στην ΕΛ.ΑΣ τσακώνονται για βραβεύσεις - iefimerida.gr

Οι «Πυρήνες» και τα παρακλάδια τους βάζουν βόμβες και στην ΕΛ.ΑΣ τσακώνονται για βραβεύσεις

Οι «Πυρήνες» και τα παρακλάδια τους βάζουν βόμβες και στην ΕΛ.ΑΣ τσακώνονται για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και άλλες ομάδες που αποτελούν παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης κάνουν την εμφάνιση τους με βομβιστικές – εμπρηστικές επιθέσεις και με ένοπλες ληστείες στην ΕΛ.ΑΣ «τσακώνονται» για το ποιοι θα βραβευθούν για την της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το θέμα της βράβευσης 250 αστυνομικών -κυρίως της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- που συμμετείχαν την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2011 στην σύλληψη μελών των «Πυρήνων» σε Αγρίνιο, Πειραιά, Καλλιθέα και Βόλο και τον εντοπισμό σπιτιών -γιάφκες- που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με tovima.gr το αίτημα για βράβευση υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2012, ωστόσο η διαδικασία της απονομής μεταλλίων, αλλά και χρηματικού ποσού έχει εξελιχθεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων, μετά από «παρεμβάσεις» άλλων πρώην και νυν στελεχών της ΕΛΑΣ. Οι τελευταίοι καταγγέλλουν συναδέλφους τους ότι τους έχουν αποκλείσει από την διαδικασία βράβευσης.

Οι διαφωνίες ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου 2012 όταν πρώην ανώτατος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής υπέβαλε ένσταση για τη διαδικασία απονομής μεταλλίων κι εύφημων μνειών, καθώς όπως υποστήριξε η συγκεκριμένη διαδικασία είναι εσφαλμένη και παράτυπη γιατί εξαιρεί από την βράβευση μια μεγάλη ομάδα δεκάδων αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχαν εντοπίσει, τον Σεπτέμβριο του 2009, την πρώτη «γιάφκα» της οργάνωσης στην οδό 25η Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Τότε εντοπίσθηκαν αποτυπώματα και δείγματα DNA δεκάδων μελών της οργάνωσης που μέχρι τότε ήταν άγνωστα στις αρχές και συνελήφθησαν αργότερα.

Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα η ομάδα αυτή των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ που συμμετείχαν στην έρευνα στο Χαλάνδρι απομακρύνθηκε, λίγους μήνες αργότερα, αιφνιδιαστικά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Και ετσι κανείς από αυτούς δεν είναι ανάμεσα στους υποψήφιους τώρα για βράβευση, για τις νέες γιάφκες της οργάνωσης.

Ετσι στην ΕΛ.ΑΣ τσακώνονται και κάνουν ΕΔΕ για να διαπιστωθεί ποιοι θα βραβευθούν για την εξάρθρωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», την ώρα που η οργάνωση έχει κάνει την επανεμφάνιση της με τα χτυπήματα σε Πάρο, Φλώρινα, Mall και Βελβεντό Κοζάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ