Διάλογος ναυτεργατών-ακτοπλόων για τις Συλλογικές Συμβάσεις - iefimerida.gr

Διάλογος ναυτεργατών-ακτοπλόων για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Διάλογος ναυτεργατών-ακτοπλόων για τις Συλλογικές Συμβάσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προκειμένου να υπογραφούν οι νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για το έτος 2013.

Η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου στην Ακτή Μιαούλη.

Παράλληλα, εκφράζονται απόψεις που υποστηρίζουν πως οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να βρουν τη «χρυσή τομή» μετά το... ναυάγιο πριν από δύο μήνες, όταν η πλευρά των εργοδοτών είχε προτείνει μείωση στις αποδοχές κατά 15% στο ξενοδοχειακό προσωπικό των πλοίων, αίτημα που η ΠΝΟ είχε απορρίψει.

Καθοριστικό ρόλο ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης που και κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων προσπάθησε να «ενώσει» τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ