Μεγάλες επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στους παραγωγούς λικέρ - iefimerida.gr

Μεγάλες επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στους παραγωγούς λικέρ

Μεγάλες επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στους παραγωγούς λικέρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θησαυρός για τους παραγωγούς λικέρ είναι οι επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, αφού για μία τέτοια επένδυση χαμηλού ρίσκου, ο προϋπολογισμός της επενδυτικής πρότασης κινείται μεταξύ 20.000 και 100.00 ευρώ.

Σύμφωνα με το ένθετο Επαγγελματικές Ευκαιρίες της εφημερίδας Έθνος, η παραγωγή ηδύποτων έχει χαμηλό κόστος και σημαντικά διευρυμένο περιθώριο κέρδους που ξεπερνά το 100%, ενώ το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται για την επιχείρηση είναι περίπου 20.000 ευρώ.

Η παραγωγή του λικέρ γίνεται συνήθως την περίοδο που ευδοκιμεί το κάθε φρούτο, το οποίο αποτελεί τη βάση του λικέρ, ενώ για την παρασκευή του επιτρέπεται μόνο η χρήση φυσικών αρτυματικών ουσιών και αρτυματικών παρασκευασμάτων, ενώ ο ελάχιστος κατ' όγκο αλκοολικός τίτλος του λικέρ είναι 15%

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι για την παραγωγή λικέρ οι επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ φτάνει το 100% της δαπάνης εξοπλισμού, και το 60% για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ υπάρχει επιδότηση της τάξης των 10.000 ευρώ για εγκατάσταση λογισμικού και 10.000 για την προώθηση και προβολή του προϊόντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ