«Είμαι στο χείλος του γκρεμού εξαιτιάς των χυδαίων κριτικών», αποκαλύπτει ο Γιάννης Σμαραγδής - iefimerida.gr

«Είμαι στο χείλος του γκρεμού εξαιτιάς των χυδαίων κριτικών», αποκαλύπτει ο Γιάννης Σμαραγδής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις οικονομικές δυσκολιές που περναέι εξαιτιάς των κακών κριτικών για το «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» μίλησε ο Γιάννης Σμαραγδής σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

«Μέχρι τώρα κατάφερα να κάνω μεγάλες παραγωγές, αλλά να μείνω φτωχός. Τώρα είμαι στο χείλος του γκρεμού. Δεν είχα και δεν έχω αυτοκίνητο. Πηγαίνω με τα πόδια στο μετρό και έχω μειώσει στο ελάχιστο τις ανάγκες μου, όπως και όλοι οι Έλληνες. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα χρωστούσαμε, από τη στιγμή που οι Ισπανοί και οι Ούγγροι που θα ήταν συμπαραγωγοί έκαναν πίσω λόγω κρίσης. Αλλά και οι Ρώσοι παραγωγοί υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό, έπειτα από άτσαλες συμπεριφορές των τότε κυβερνώντων. Οι θεατές θα ήταν διπλάσιοι αν δεν δεχόταν αυτή τη χυδαία "υποδοχή" από τους κριτικούς, που χτύπησαν δύο βασικά στοιχεία της ταινίας, τις έννοιες της πατρίδας και της ψυχής. Αλλά φαίνεται ότι δεν πιστεύουν ούτε στο ένα ούτε στο άλλο».

Αυτό δήλωσε ο σκηνοθέτης του Ελ Γκρέκο στην εφημερίδα Real News. Επισημαίνοντας ότι ακόμη και την εποχή που το Ελ Γκρέκο έκανε 1.000.000 εισητήρια «Και μετά την επιτυχία του πουλήσαμε τα γραφεία μας για να καλυφθούν τα έξοδα. Ο παραγωγός δεν παίρνει πολλά χρήματα από τις εισπράξεις. Ούτε δύο ευρώ από κάθε εισιτήριο που στοιχίζει επτά. (...) Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους χολιγουντιανούς σκηνοθέτες μέσα στον πλούτο και την άνετη ζωή. Στην Ελλάδα φαίνεται πως τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ