Το υπουργείο Άμυνας θα «εγκρίνει» τις πωλήσεις νησιών - iefimerida.gr

Το υπουργείο Άμυνας θα «εγκρίνει» τις πωλήσεις νησιών

Το υπουργείο Άμυνας θα «εγκρίνει» τις πωλήσεις νησιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα περάσουν όλες οι αγοραπωλησίες νησιών της ελληνικής επικράτειας, ασχέτως αν είναι ιδιωτικές περιουσίες ή δημόσιες.

Όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, οι πωλήσεις ή μισθώσεις νησιών και νησίδων αν δεν συνοδεύονται από την ειδική άδεια των δύο υπουργείων θα είναι άκυρες.

Η κυβέρνηση προώθησε αυτή τη ρύθμιση, ούτως ώστε να αποκλειστούν «άγνωστοι» αγοραστές από την διεκδίκηση της ελληνικής γης, η πλειονότητα των οποίων ήταν Τούρκοι.

«Για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπραγμάτων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νήσους ή νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, καθώς και σε ανήκουσες στο Δημόσιο νησίδες, οπουδήποτε και εάν αυτές βρίσκονται, απαιτείται άδεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των Γενικών Επιτελείων» αναφέρει η τροπολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ