Παρέλυσε το κέντρο από τις σημερινές κινητοποιήσεις - iefimerida.gr

Παρέλυσε το κέντρο από τις σημερινές κινητοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό και πάλι το Κέντρο καθώς ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ. Θυμίζουμε ότι η ΑΔΕΔΥ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Κεντρικό σύνθημα της απεργίας είναι το "όχι, δεν πουλάμε", ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται η «αντίθεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών».

Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στο πλαίσιο της απεργίας, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιείται στάση εργασίας ήδη από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας έχει, πιο συγκεκριμένα, ως εξής:

-Λεωφορεία ΟΑΣΑ: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

-Μετρό: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί.

-ΗΣΑΠ: Θα λειτουργήσει μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

-Ακίνητα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού όπου υπάρχει 24ωρη απεργία.

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν στις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου μετά την 24ωρη απεργία που κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι οργανώσεις των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ