Άδωνις προς Κυριάκο: «Είσαι ένας βαθύπλουτος γόνος που κάθεται»! - iefimerida.gr

Άδωνις προς Κυριάκο: «Είσαι ένας βαθύπλουτος γόνος που κάθεται»!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προτάσεις που έκανε για δραστική μείωση των αποδοχών των βουλευτών έκανε πριν από λίγο στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης.

Θεωρώντας δημαγωγικά, λόγω της μεγάλης οικονομικής του άνεσης, τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Ένας βαθύπλουτος γόνος, που όπως κάθεται μπορεί να έχει πολύ ωραίες ιδέες για τη λειτουργικότητα της δημοκρατίας. Για μας όμως που δουλεύουμε είναι αλλιώς τα πράγματα».

Οι δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη για τις μειώσεις των αποδοχών των βουλευτών έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στο κόμμα του, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες επικριτικές τοποθετήσεις από τη ΝΔ.

Ήδη η οργή των συναδέλφων του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύθηκε στη Συγγρού και συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο Τύπου Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δεν συνόδευε τον Α. Σαμαρά στο ευρωπαϊκό του ταξίδι, αλλά σε πρώτη φάση επελέγη να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για να μην ανοίξει εσωκομματικό ζήτημα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Οι γαλάζιοι βουλευτές έχουν γίνει έξαλλοι, όχι τόσο λόγω της ουσίας των προτάσεων, όσο κυρίως λόγω της προσπάθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως «ο εκσυγχρονιστής και μοντέρνος βουλευτής» όπως έλεγε συνάδελφός του στη Β΄ Αθηνών - «και όλοι εμείς οι υπόλοιποι ως οι φαύλοι που θέλουμε προνόμια».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην επιστολή του ο Κ. Μητσοτάκης, οι προτάσεις του κατατέθηκαν ώστε «να κερδηθεί ένα μέρος της χαμένης αξιοπιστίας του ελληνικού Κοινοβουλίου» .Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προτείνει μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, καθώς και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές και των βουλευτικών αυτοκινήτων.

Επίσης τάσσεται υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας και ζητάει την ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο. Τέλος, προτείνει και το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ