Οι atenistas έδωσαν ζωή και χρώμα Mondrian σε ένα παρατημένο πάρκο της Αθήνας - iefimerida.gr

Οι atenistas έδωσαν ζωή και χρώμα Mondrian σε ένα παρατημένο πάρκο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μικρό πάρκο της οδού Ακακίου, κοντά στην πλατεία Βάθης, το πιο παραμελημένο από τις υπηρεσίες του Δήμου πάρκο του κέντρου, ανέλαβε η ομάδα Atenistas να μετατρέψει σε όαση.

Έτσι η Green ομάδα των Atenistas ανέλαβε δράση, ζήτησε από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου την επισκευή των παγκακιών, σχεδίασε και πραγματοποίησε νέα φύτευση και εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς, ενώ η Creativa ανέλαβε την εικαστική παρέμβαση στους τοίχους των γύρω πολυκατοικιών εμπνευσμένη από το έργο του Mondrian. Μέσα σε λίγες ώρες το παρκάκι έγινε πραγματικά αγνώριστο, μια όαση ζωντάνιας και φροντίδας για τους κατοίκους που ξεκίνησαν άμεσα να το απολαμβάνουν.

Ποιοί είναι οι atenistas

Οι atenistas είναι μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της.

Για τους atenistas η Αθήνα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της.

Οι atenistas έδωσαν ζωή και χρώμα Mondrian σε ένα παρατημένο πάρκο της Αθήνας  | iefimerida.gr 0
Οι atenistas έδωσαν ζωή και χρώμα Mondrian σε ένα παρατημένο πάρκο της Αθήνας  | iefimerida.gr 1
Οι atenistas έδωσαν ζωή και χρώμα Mondrian σε ένα παρατημένο πάρκο της Αθήνας  | iefimerida.gr 2
Οι atenistas έδωσαν ζωή και χρώμα Mondrian σε ένα παρατημένο πάρκο της Αθήνας  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ